El passat cap de setmana, 27 i 28 de Febrer, va tenir lloc el curs sobre tècniques de Programació Neurolingüística (PNL) en consulta d’optometria.

El curs es va realitzar al centre de teràpia visual Som visió, a Parets del Vallès. Va ser impartit per Lucila To, optometrista i Coaching, formada per la societat Espanyola de PNL.

La Programació Neurolingüística, és l’estudi dels factors que influeixen sobre la nostra manera de pensar, de comunicar-nos i de comportar-nos. La PNL ens permet analitzar estratègies conscients i inconscients que la gent d’èxit utilitza i adaptar-los a nosaltres mateixos. Estudia com organitzar mentalment les nostres experiències sensorials i lingüístiques, per aconseguir l’objectiu desitjat.

He assistit al curs de PNL, on s’han tractat les eines bàsiques de la comunicació des de l’enfocament de la PNL i la seva aplicació en una clínica oftalmològica. Hem tractat les diferents formes de comunicació que podem trobar tant les verbals com les no verbals, que ens faran millorar les relacions amb els pacients i les seves famílies. Hem diferenciat els canals sensorials (auditiu, visual o cinestèsic), pels quals podem rebre i donar tota la informació. Cada persona tindrà els seus i saber quin és el que utilitza cadascun ajudarà a una millor relació optometrista-pacient-optometrista.

Ell PNL ens ajuda a trobar tècniques per passar d’un estat actual a un estat desitjat i a complir els objectius que ens proposem a la vida. Ha estat una experiència molt gratificant i espero poder aplicar-la en el meu dia a dia. Un curs molt didàctic i amè gràcies a les diferents pràctiques sobre el tema que es fan durant la formació.

optomari

Maria Borrat Vendrell

Optometrista del Centre Ocular de Terrassa