El passat 20 i 21 d’Octubre es va celebrar al IMO el curs d’Estrabisme de l’adult i nens amb baixa visió , volem compartir amb vosaltres l’experiència viscuda per els membres de l’equip del COQ que van participar.

Assistència per part del COQ:
Dr. Bernat Sánchez Dalmau:  com a ponent
Dr. Rafel Alcubierre: Oftalmòleg del COQ dedicat a la subespecialitat
Optometristes Anna Padró i Maria Borrat

El curs el van donar els millors ponents nacionals i internacionals (tal com es mostra en el Programa), entre els quals estava el Dr. Bernat Sánchez Dalmau on va parlar de les diferents afectacions neuro-oftalmològiques, que ens podem trobar.

Temari:
Divendres,
– Debat i exposició de les diferents causes i tipus d’estrabismes de l’adult,  remarcant que cada vegada més es corregeix quirúrgicament amb  èxit, per millorar, no tan sols la part funcional, sinó també una part molt important pel pacient com és l’estètica.

-Diferents tècniques de diagnòstic per donar una millor  solució als pacients.

Dissabte,
-Baixa visió en la població infantil. Normalment, són patologies neuro-oftalmològiques o retinianes d’origen genètic.

-Una rehabilitadora visual amb una amplia experiència ja que treballa a l’ONCE, va explicar quin és el seu paper i la importància tant de la detecció precoç com l’estimulació precoç, gràcies a la neuroplasticitat d’aquests pacients.

-Per últim, una genetista va exposar la importància dels estudis genètics per millorar el diagnòstic clínic i en un futur poder aplicar teràpies gèniques.

imo