L’Acadèmia Americana d’Oftalmologia, defineix la baixa visió com aquella agudesa visual inferior al 0.3 que s’ha perdut a causa de diferents motius. Aquesta reducció és tal, que dificulta o fins i tot, impedeix, la realització d’activitats quotidianes. Avui dia, aquesta visió pot millorar amb ulleres, medicació o cirurgia entre unes altres. Hi ha casos on els oftalmòlegs especialistes poden controlar l’evolució o la pèrdua d’aquesta visió, però en unes altres, aquesta no es pot recuperar.

Per sort, avui dia, existeixen una sèrie d’aplicacions que fan més fàcil l’adaptació d’aquesta situació als nostres pacients. A continuació, nomenarem algunes gratuïtes compatibles tant per IOS com per a Android, tot i que no seran les úniques.

 

LAZARILLO APP: Lazarillo és un aplicació guia que per mitjà de missatges de veu, permet conèixer la ubicació actual i la de serveis propers, informant per exemple de parados de bus, cafeteries, bancs, restaurants, interseccions de carrers i més. També permet buscar destinacions específiques i obtenir indicacions de com arribar a aquests per mitjà de diferents tipus de transport. Lazarillo, busca vincular a les persones amb el lloc on viuen, ajudant-los a millorar la seva autonomia i independència.

https://lazarillo.cl/es/

KNFB READER: Aquesta app permet als usuaris capturar imatges de pràcticament qualsevol tipus de text imprès, incloent correu, rebuts, anotacions de classe, notes i molts altres documents amb els quals es poden trobar. La tecnologia propietària d’anàlisi de documents, detecta les paraules i les hi llegeix a l’usuari en veu alta, amb alta qualitat de conversió de text a veu i accés per Braille.

LIGHT MAFNIFYING GLASS: aquesta aplicació és útil per a aquells moments en els quals els usuaris hagin de llegir alguna cosa amb lletra petita com a menús de restaurants, tiquets o horaris d’autobús, entre d’altres. Aquesta aplicació, a més, pot activar la lupa del dispositiu o modificar ajustos com el contrast de la imatge per millorar la visibilitat d’aquells objectes petits.