Per a aquesta època cada vegada són més les persones que decideixen celebrar Halloween: “truc o tracte” diuen mentre piquen de porta en porta amb els seus extravagants i terrorífiques disfresses. Les persones es disfressen, maquillen i fins i tot modifiquen el color dels seus ulls amb lentilles. El que molts no saben és que, sense precaució, poden sofrir un veritable malson ocular.

Maquillatge
Abans d’aplicar qualsevol tipus de maquillatge, és important netejar bé la cara i anar amb compte en aproximar-se a la zona dels ulls. A més, si se sofreix de blefaritis (irritació o sensibilitat excessiva en les parpelles) o sequedat ocular, ha de tenir especial cuidat ja que pot augmentar la irritació o la sequedat d’aquestes zones. Hem de pensar que els maquillatges que venen a un preu excessivament econòmic destinats a festivitats com Halloween o Carnestoltes no solen tenir la qualitat adequada per a aquest tipus de problemàtiques.
A més, especial precaució si la vostra disfressa inclou pestanyes o celles postisses ja que aquestes porten adhesius que no compleixen la normativa.

Lentilles de colors:
Comprar lentilles que modifiquin el color de la teva pupil·la o iris sol en establiments oficials o autoritzats on s’assegurin les mesures de seguretat i control.
Higiene: Com sempre que algú es posa unes lentilles, és important rentar-se i assecar-se bé les mans abans de manipular-les. A més, és important posar sempre les lentilles abans de qualsevol maquillatge (base en la cara, eyeliner, màscara de pestanyes…) a causa que qualsevol frec de la lentilla amb aquestes substàncies, pot fer que s’introdueixin partícules podent original, per exemple, ferides corneals.
Durada: El fet que les lentilles siguin de colors, no afecta a la durada. En general, no has d’usar les lentillas més hores del recomanat (8 hores).
Adaptades a cada ull: és recomanable acudir a un especialista perquè mitjançant proves diagnòstiques (topografia corneal) o una valoració especialitzada, es puguin determinar aspectes de la teva còrnia. D’aquesta manera, es poden evitar complicacions relacionades amb una mala adaptació de les lentilles com a inflamació corneal, úlcera corneal o pèrdua visual, entre uns altres.