Els passats dies 5 i 6 d’abril es va celebrar el 5è Congrés ESASO sobre Segment Anterior a les instal·lacions d’IMO a Barcelona, on van assistir-hi dos oftalmòlegs i tres optometristes del nostre equip.

L’objectiu del congrés d’aquest any era la ciència, el diagnòstic i la gestió de patologies comunes de la superfície ocular i de la còrnia, així com la prevenció i la gestió de complicacions de la cirurgia refractiva corneal i intraocular.

Més de 25 especialistes de renom internacional en cirurgia corneal i de superfície ocular van compartir els seus coneixements, van debatre els últims desenvolupaments científics i les noves estratègies tècniques i quirúrgiques en cirurgia corneal i intraocular.

A través de breus conferències es va proporcionar una visió profunda d’una sèrie de temes que incloïen la gestió de la superfície ocular abans i després de la implantació de lents intraoculars d’alta tecnologia, la cirurgia lamel·lar anterior utilitzant les últimes tecnologies làser, la cirurgia lamel·lar posterior, i la prevenció i la gestió de complicacions associades a la cirurgia refractiva corneal i intraocular poc freqüents però importants. També es va poder gaudir de sessions de presentació de casos en taula rodona i sessions de cirurgia “quasi en directe”, amb alguns casos presentats en 3D.