El dilluns 9 de setembre, l’Hospital Clínic ha anunciat la creació del Clínic Eye Training Center (CETC), una àrea de formació en cirurgia que comptarà amb una zona específica per a la docència dins del recinte de la Maternitat, a Barcelona.

Han explicat aquest projecte el director general del Clínic, Josep Maria Campistol i el director de l’Institut Clínic d’Oftalmologia (ICOF), Alfredo Adán, acompanyats dels actors Queco Novell i Josep Maria Pou i el pentacampió de motociclisme, Marc Márquez, tots ells pacients en el passat.

El CETC comptarà amb diversos espais distribuïts en 160 metres quadrats. El programa Lear for Sight (aprendre per veure) facilitarà l’accés a l’oferta formativa i als recursos de l’Hospital Clínic de Barcelona a professionals de països en vies de desenvolupament, perquè posteriorment puguin posar en pràctica els coneixements adquirits en els seus països d’origen.
Aquest centre formatiu serà “el primer projecte d’entrenament pràctic en Oftalmologia a un centre públic a Europa integrat en una àrea quirúrgica amb una zona específica per a docència”, apunta un comunicat del Clínic.

Segons va explicar Alfrado Adam, “L’objectiu és contribuir al desenvolupament i sostenibilitat d’aquests països, facilitant la formació de professional de la salut ocular autòctons”. El 75% dels 36 milions de casos de ceguesa que hi ha al món, es poden prevenir o curar, ja que es deuen a afeccions com cataractes, glaucoma, problemes de la retina o derivats de diabetis.

A continuació, deixem el link de la pàgina web de l’Hospital Clínic on trobareu més informació i poder fer una donació si ho consideren oportú per a poder dur a terme aquest ambiciós, però solidari projecte: Eye Training Center

A la foto trobem al Dr Sánchez-Dalmau, Marc Márquez, Dr Adán, Josep Maria Campistol i Josep Maria Pou