NISTAGMUS

NISTAGMUS

El nistagmus és un moviment incontrolable , involuntari, ràpid i repetitiu dels ulls. El moviment pot ser horitzontal, vertical, rotatori, oblic o una combinació d’aquests. El nistagmus està associat a un mal funcionament en les àrees cerebrals que s’encarreguen de controlar el moviment dels ulls, però no es comprèn molt bé la naturalesa exacta d’aquestes anomalies.

Els pacients amb nistagmus sovint posen el cap en una posició anormal per millorar la seva visió, anul·lant el més possible l’efecte que produeix el moviment dels ulls.

Hi ha diferents tipus de nistagme segons el factor que els hagi provocat:

  • Nistagmus congènit o infantil. És el més comú i els símptomes comencen a manifestar-se poc després del naixement a nadons. Pot ser degut a dificultats sensorials, a factors neurològics o a altres trastorns.
  • Nistagmus adquirit. S’associa a malalties que apareixen durant la vida del pacient, com un accident vascular cerebral, tumors o lesions cerebrals,…
    Una altra possible causa d’aparició d’aquest tipus de nistagme adquirit és el consum de certs medicaments, drogues o alcohol.
  • Nistagmus idiopàtic: les causes són desconegudes

El tractament està pensat per millorar la situació visual de cada persona. Per tant, dependrà de les causes.

By | 2020-02-11T07:43:22+00:00 February 11th, 2020|Curiositats, Sin categoría|1 Comment

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies