Després de la revisió, en moltes ocasions, us facilitem la vostra recepta de graduació per anar a l’òptica i així, poder comprar els vidres adequats per al vostre cas. Però, realment, enteneu totes aquelles abreviatures i números? Si no és així, i voleu saber-ho, us deixem a continuació una petita guia.

De totes maneres, sempre ens podeu trucar i preguntar!

Els valors que apareixen a les receptes són diòptries (Dp), ja que són la unitat de mesura que expressa el grau de defecte visual de l’ull.
Les diòptries indiquen la potència que ha de tenir la lent d’unes ulleres o de les lentilles per corregir el defecte visual.

  • Esfera (ESF). En aquest apartat, s’especifica el nombre de diòptries per corregir la hipermetropia (signe positiu) o la miopia (signe negatiu). Com major sigui el número, pitjor serà la visió sense correcció.
  • Cilindre (CIL). En el cas que aparegui, fa referència a les diòptries necessàries per corregir l’astigmatisme. Aquesta dada pot ser positiva o negativa i va acompanyada d’una altra dada expressada en forma de graus (entre 0 i 180).
  • Addició (Add). Aquesta dada fa referència a les diòptries que caldria afegir (sempre apareixen amb signe positiu), en el cas de tenir presbícia o vista cansada. Aquesta dada s’utilitza quan cal comprar ulleres de prop o quan es volen comprar ulleres bifocals o progressius.
  • Agudesa visual (AV). És una de les dades més importants, ja que indica la quantitat de la visió. En les nostres receptes, les expressem en forma decimal (8, 1.00…). L’AV es pot valorar sense ulleres (AVsc) o amb ulleres (AVcc).

És important fer revisions periòdiques per tal de tenir actualitzada la teva recepta i per tant, la teva graduació. Podeu agafar hora mitjançant la nostra pàgina web clicant aquí.

HIPERMETROPIA

MIOPIA

PROGRESSIUS