Què són les Cataractes?

Les cataractes són una opacitat total o parcial del cristal·lí (lent natural de l’ull). Es produeixen quan el cristal·lí va perdent elasticitat i transparència.

L’aparició de les cataractes visuals forma part del procés natural d’envelliment, encara que existeixen altres factors que poden originar-les com les malalties sistèmiques (diabetis), infeccions intraoculars (uveítis), fàrmacs i tòxics (corticoides), traumatismes oculars i condicions genètiques. Existeixen també les cataractes congènites, presents des del naixement.

Existeixen diversos tipus de cataractes:

Nuclear. Coloració groguenca de la porció central del cristal·lí. La deterioració visual és més pronunciada en la visió llunyana que en la visió pròxima.
• Subcapsular posterior. Les opacitats es localitzen prop de la superfície posterior del cristal·lí i sovint formen una placa. Sol ser més característica en la gent jove.
Cortical. Opacitats radiades en la perifèria del cristal·lí. Sovint és asimptomàtica, fins que els canvis apareixen en el centre.

Símptomes:

• Pèrdua agudesa visual, lenta i progressiva.
• Visió borrosa o a vegades, sensació de visió doble (diplopía)
• Dificultat per a veure a la nit o en condicions de poca llum
• Els colors es perceben menys nítids
• Modificació freqüent en la graduació de les ulleres.
• Deterioració de la qualitat de vida

Tractament:

L’únic tractament de les cataractes és la cirurgia.
La cirurgia consisteix en la substitució del cristal·lí, que ha perdut la seva transparència, per una lent intraocular. A això se’n diu, facoemulsificación.
La intervenció és ràpida i el postoperatori breu, cosa que permet una ràpida recuperació.
En aquesta cirurgia, es pot aprofitar per a corregir, a més, els defectes de la refracció implantat una lent bifocal o trifocal.

Si vols demanar hora amb els nostres especialistes en cataractes, pot clicar a demanar cita online.